گزارش بانک جهانی از تبعات اقتصادی کرونا

بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا در اقصی نقاط جهان، از رکود شدید کشورهای آسیای جنوبی خبر داده است.
با وجود تأثیر بیسابقه کرونا بر اقتصاد و دشوار بودن پیشبینی دقیق از وضعیت کشورها در روزهای آتی، گزارش بانک مرکزی حاکی از کند شدن رشد اقتصادی در تمام کشورهای منطقه آسیای جنوبی است؛ کشورهایی که زمانی نه چندان دور بیشترین رشد اقتصادی را تجربه کردهاند حال باید با چالش جدیدی روبرو شوند.
پیش از بحران کرونا، رشد اقتصادی 8 کشور این منطقه در سال 2020، بیش از 6 درصد اعلام شده بود در صورتی که هماکنون انتظار میرود نرخ رشد به شدت کاهش یافته و به 1.8 درصد تا 2.8 درصد برسد. این نرخ حتی از میانگین رشد این منطقه از سال 1980 تاکنون نیز پایینتر است و نشان از رکود شدید دارد. کرونا تاکنون باعث متوقف شدن توریسم، مختل شدن زنجیره تولید، کاهش تقاضای کالاهای مصرفی از جمله پوشاک و … شده و وضعیت سرمایهگذاران نیز وخیم شده است.
براساس این گزارش، در میان کشورهای آسیای جنوبی، هند کمترین آسیب را خواهد دید و بیشترین آسیبها متوجه نپال، بوتان و بنگلادش و بهویژه مالدیو خواهد بود. پیشبینی میشود اقتصاد مالدیو در سال جاری حدود 13 درصد کوچکتر شود. لازم به ذکر است کشورهای افغانستان، پاکستان و سریلانکا احتمالاً رکوداقتصادی میانهای را تجربه خواهند کرد.