کاهش نرخ بهره بینبانکی

همچنین در هفته منتهی به 16خردادماه این نرخ با افزایش سهصدم درصدی نسبت به هفته قبل از آن، به 23.64درصد رسیده بود. نرخ بهره بینبانکی در هفته منتهی به 9خردادماه با کاهش یکصدم درصدی نسبت به هفته قبل از آن، به 23.61درصد رسیده بود. نرخ سود بینبانکی در هفته منتهی به 2خرداد نیز با افزایش محسوس نسبت به هفته پایانی اردیبهشتماه، به 23.62درصد رسیده بود. این نرخ در هفته منتهی به 26اردیبهشتماه با افزایش نسبت به هفته قبل از آن، 23.56درصد بود. نرخ بهره بینبانکی در هفته منتهی به 19اردیبهشتماه نسبت به هفته قبل از آن بدون تغییر بوده و 23.5درصد اعلام شد.
این نرخ در هفته منتهی به 12اردیبهشتماه با کاهش یکصدم درصدی نسبت به هفته قبل از آن، به 23.5درصد رسیده بود. در هفته منتهی به 5 اردیبهشتماه نرخ سود بینبانکی با کاهش یکصدم درصدی نسبت به هفته قبل از آن به 23.51درصد رسیده بود. این نرخ از ابتدای سال جاری با روند کاهشی همراه بود بهجز هفته منتهی به 29فروردینماه. نرخ بهره بینبانکی در هفته پایانی فروردین با افزایش همراه شد و با 4 صدم درصد افزایش نسبت به هفته قبل از آن، به 23.52درصد رسید. نرخ بهره بینبانکی در هفته منتهی به 22فروردینماه با کاهش نیمدرصدی نسبت به هفته قبل از آن، به 23.48درصد رسید. نرخ بهره بینبانکی که در هفته نخست فروردینماه سال جاری 23.62درصد شده بود در دومین هفته از نخستین ماه سال جدید با کاهش 4صدم واحد درصدی همراه شد و به 23.58درصد رسید.
نرخ سود بینبانکی چیست؟
ممکن است بانکها در دورههای مالی کوتاهمدت روزانه یا هفتگی با کسری یا مازاد نقدینگی روبهرو شوند. اگر بانکی دچار کسری نقدینگی شود، باید از طریق وام گرفتن آن را جبران کند تا به حالت تعادل برسد. برای اینکه بانکها برای حل این مشکل به بانک مرکزی نیاز نداشته باشند، بازاری را به نام بازار بینبانکی تشکیل دادهاند که در آن به یکدیگر وام دهند. اکثر وامهای بینبانکی سررسید کوتاهمدت یکهفتهای یا کمتر دارند. وامدهی بانکها به یکدیگر بر مبنای یک نرخ سودی است که به آن نرخ سود بینبانکی گفته میشود./ تسنیم