به گزارش آخرین آمار بانک مرکزی، تا پایان بهمن ماه سال 1398 حدود 333 میلیون و 408 هزار و 901 تعداد کارت‌های بانکی نظیر کارت اعتباری، هدیه، برداشت و بن کارت صادر شده که از این تعداد 68.5 درصد یا به عبارتی 228 میلیون و 476 هزار و 134 عدد آن هیچ تراکنشی نداشته است.

به نقل از ضیاءالدین حجازی: به طور میانگین به ازای صدور هر کارت بانکی حدود 27000 ریال هزینه از مشتری دریافت می‌شود و این در حالی است که بانک‌ها برای صدور یک کارت و متعلقات آن شامل برگه راهنما، پاکت رمز، استهلاک دستگاه‌های صدور کارت و غیره باید حدود 40000 ریال هزینه کنند که در صورت عدم استفاده از این کارت‌ها توسط مشتریان، بی‌انگیزگی بانک‌ها جهت صدور کارت را به همراه دارد. در سال‌های اخیر هزینه صدور کارت‌های بانکی 2 تا 3 برابر شده است اما طبق دستوالعمل بانک مرکزی هزینه دریافتی از مشتریان تغییر نکرده است.

مدیر امور فناوری و اطلاعات بانک رفاه کارگران افزود: در صورتی که کنترل و مدیریتی در روند صدور کارت‌های غیرفعال صورت نگیرد این امر باعث می‌شود در آینده نزدیک بانک‌ها متحمل هزینه‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری شوند.

همچنین حجازی ادامه داد: غیر فعال بودن تعداد بالای کارت‌های بانکی ، هزینه‌های سربار صدور کارت را به بانک‌ها تحمیل خواهد کرد. که این موضوع تفاوتهایی برای کارت‌های هدیه و خرید دارد در واقع به علت اینکه به این کارت‌ها نرخ سود تعلق نمی‌گیرد، برای بانک‌ها از دوبعد جذابیت دارند اولا هزینه صدور کارت به بانک توسط مشتری انجام می‌گیرد و دوما سود رسوب پول یا به اصطلاح خواب پول عاید بانک‌ها می‌شود.

در نتیجه‌گیری که حجازی تشریح کرد: این امر باعث سود بیشتر بانک‌ها و ترغیب مشتریان از سوی بانک برای استفاده این کارت می‌شود.