شرکت مشاوره جهانی مکنزی در جدیدترین گزارش خود به بررسی اقتصاد هند و تأثیرپذیری اقتصاد این کشور از بحران کرونا پرداخته است. این موسسه در گزارش خود از نظر 600 اقتصاددان، متخصص و سیاست‌گذار بازارهای مالی در 100 شرکت بهره جسته است. طبق این گزارش و با توجه به تمدید مدت قرنطینه در هند به منظور جلوگیری از گسترش هرچه بیشتر ویروس کرونا، اقتصاد این کشور در سه ماهه اول حدود 20 درصد کوچک‌تر خواهد شد.

موسسه مکنزی با تداوم شیوع ویروس کرونا و با توجه به مدت زمان برقراری محدودیت‌ها در هند، سه وضعیت را برای این کشور پیش‌بینی نموده است. پیش‌تر رکود اقتصادی 10 درصدی پیش‌بینی شده بود اما با توجه به تمدید مجدد محدودیت‌ها، این چشم‌انداز دیگر صحیح نخواهد بود و گستره بیشتری خواهد داشت.

در صورت ادامه‌دار بودن قرنطینه در یک ماه آتی، اقتصاد هند حدود 20 درصد محدودتر خواهد شد و 32 هزار خانواده با مشکل معیشتی روبرو خواهند گردید؛ اما رشد اقتصادی سالانه این کشور به میزان چشمگیری کاهش نخواهد یافت و کاهش رشد 2 الی 3 درصدی در سال 2021 متصور است. براساس بررسی‌ها، در سه ماهه اول بیش از 30 درصد مصارف در بخش‌های غیرضروری همچون پوشاک و وسایل خانه کاهش می‌یابد و مصارف در بخش‌های دیگر از جمله غذا و خدمات رفاهی نیز 10 درصد افت خواهد داشت.

مطابق گزارش موسسه مکنزی، در بدبینانه‌ترین حالت ممکن، اگر بحران ویروس کرونا به صورت همه‌گیر و ادامه‌دار بوده و مقامات مجبور به اعمال محدودیت‌های فراتر از سه ماه (سه ماهه دوم و سوم) شوند، آن‌گاه رکود اقتصادی سالانه 8 تا 10 درصد خواهد بود. در این صورت تمایلی برای از سرگیری فعالیت‌ها وجود نخواهد داشت. طبق تحقیقات صورت پذیرفته از سوی این موسسه، پیش‌بینی می‌شود صنایعی مانند هوانوردی، خودروسازی و ساخت و ساز املاک بیش از سایر بخش‌ها متضرر شوند و تقاضا در گروه‌های اساسی نیز به طور محسوسی کاهش خواهد یافت.