بانک جهانی در آخرین گزارش خود از وضعیت اقتصادی ایران، رشد کشور را به دلیل کاهش مصارف داخلی و همچنین رکود صنعت گردشگری منفی 5.3 درصد پیش‌بینی نموده است. در این گزارش شیوع ویروس کرونا و تأثیر آن بر انواع کسب و کارهای موجود از مهم‌ترین علل رکود برشمرده شده است.

پیش‌تر نرخ رشد اقتصادی ایران از سوی بانک جهانی و برای سال 2019، منفی 8.2 درصد برآورد شده بود که با مقایسه سال 2020، حاکی از بهبود وضعیت اقتصاد کشورمان می‌باشد. همچنین این نهاد بین‌المللی گزارشات امیدوارانه‌تری از شرایط ایران در سال 2021 ارائه نموده است که رشد 2.1 درصدی را نشان می‌دهد. طبق این گزارش نرخ تورم کشور در ماه‌های آتی نزولی خواهد بود و در محدود 20 درصد نوسان خواهد داشت. لازم به ذکر است در گزارش بانک جهانی، تولید ناخالص داخلی کشورها مهم‌ترین فاکتور در تعیین رشد اقتصادی می‌باشد.

شیوع گسترده و باسرعت ویروس کرونا و در پی آن قرنطینه بسیاری از کشورها، باعث رکود و کاهش سرمایه‌گذاری در اغلب نقاط دنیا شده است که در طول 80 سال گذشته در بعد اقتصاد جهانی بی‌سابقه بوده است؛ به‌طوری که هزاران نفر شغل‌های خود را از دست داده‌اند و صدها شرکت و بنگاه کوچک و بزرگ مجبور به تعطیلی شده‌اند.

کرونا علاوه بر ایران و خاورمیانه، باعث محدود شدن بسیاری از اقتصادهای پیشرفته همچون امریکا، اروپا و چین نیز شده است که تبعات آن تا سال‌ها بعد باقی خواهد ماند.