براساس آخرین گزارش بانک مرکزی جمهوری اسلامی از وضعیت کل مانده سپرده‌ها و تسهیلات ریالی و ارزی بانک‌ها و موسسات اعتباری در انتهای مهرماه سال جاری، مانده کل سپرده‌ها با افزایش 29.2% نسبت به مدت مشابه سال گذشته، بیش از ۲۳۷۲۵.۶ هزار میلیارد ریال محاسبه شده است. این میزان نسبت به کل سال 97 معادل ۳۰۵۲.۲ هزار میلیارد ریال افزایش یعنی در حدود 14.8% رشد را نشان می‌دهد.

بر طبق این آمار، استان تهران در رتبه نخست میزان مبلغ سپرده‌ها با مانده ۱۲۸۴۳.۴ هزار میلیارد ریال قرار گرفته است. همچنین استان کهگیلویه و بویر احمد با میزان سپرده ۶۳ هزار میلیارد ریال، کمترین مبلغ سپرده‌ را در بین استان‌ها داشته است. در زیر جدول منتشر شده از کل مانده تسهیلات و سپرده‌ها با تفکیک استان را مشاهده می‌کنید.

سپرده‌های بانکی

با توجه به این آمار، مانده کل تسهیلات، بالغ بر ۱۶۹۴۷.۸ هزار میلیارد ریال محاسبه شده است، که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به اندازه ۲۲.۳% رشد و به میزان ۳۰۹۳.۸ هزار میلیارد ریال و نسبت به انتهای سال قبل، ۱۸۵۷.۶ هزار میلیارد ریال یعنی به میزان ۱۲.۳%، افزایش داشته است. طبق داده‌های بالا، استان تهران بیشترین مبلغ تسهیلات، با مانده ۱۰۹۴۶.۳ هزار میلیارد ریال را دارا می‌باشد. همچنین کمترین مبلغ تسهیلات به استان کهگیلویه و بویر احمد معادل ۶۰.۳ هزار میلیارد ریال تعلق گرفته است.  

نسبت تسهیلات اعطایی به مانده سپرده‌ها

نسبت تسهیلات به سپرده‌ها بعد از کسر سپرده قانونی تا پایان مهر امسال، ۷۹.۶% محاسبه شده است. این میزان در مقایسه با پایان مهر ماه سال ۱۳۹۷ و پایان اسفند سال ۱۳۹۷، به ترتیب ۴.۵% و ۱.۷% کاهش را نشان می‌دهد. نسبت بیان شده، در استان تهران ۹۴% و در استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۰۷.۸% اعلام شده است. یکی از عمده‌ترین دلایل بالا بودن رقم تسهیلات و سپرده‌ها در استان تهران طبق گفته بانک مرکزی، استقرار دفاتر مرکزی بسیاری از شرکت‌ها و موسسه‌های تولیدی و همچنین انجام عمده فعالیت‌های بانکی توسط شعب بانک‌ها و موسسه‌های اعتباری در این استان، می‌باشد.