در جدیدترین گزارشی که از شاخص‌های جهانی نوآوری Global Innovation Index منتشر شد شاهد افت قابل ملاحضه سرمایه‌گذاری در زمینه‌های نوآورانه همچون استارت‌آپ‌ها در جهان بوده که در مقایسه با سال 2009 هرچند سیستم‌های مالی رشد گسترده‌ای داشتند اما در حوزه‌های نوآورانه رشد سرمایه‌گذاری به شدت کاهش پیدا کرده است. که درنتیجه شرکت‌های استارت‌آپی در بورس هم عرضه اولیه بسیار کمی دارند.

با اینکه بخش‌هایی از این گزارش در اپیدمی کرونا تهیه شده است اما در برخی کشورها از جمله بریتانیا، چین، سنگاپور، آمریکا و هنگ‌کنگ در حال آماده‌سازی زمینه‌های سرمایه‌گذاری نوآورانه هستند.

رتبه کشورها در گزارش اقتصاد نوآورانه جهان:

این گزارش به تقسیم کشورها به هفت بخش می‌پردازد که براین اساس آمریکا و کانادا در آمریکای شمالی، سوئیس، سوئد و بریتانیا در اروپا، سنگاپور، کره، هنگ‌کنگ و چین در آسیای شرقی، اسرائیل، قبرس و امارات در شمال آفریقا، آفریقای جنوبی، موریتانی، کنیا و تانزانیا در صحرای آفریقا، شیلی، مکزیک و کاستاریکا در آمریکای لاتین و در آخر هند، ایرن و قزاقستان در آسیای مرکزی را به عنوان کشورهای برتر می‌توان معرفی کرد.

سوئیس، سوئد، آمریکا، بریتانیا و هلند از جمله کشورهایی با بالاترین رتبه در این گزارش بوده و کشورهای چین، ویتنام، هند و فیلیپین نیز در حال رشد در این زمینه هستند. شایان ذکر است که اغلب کشورهای این رده‌بندی دارای درآمد بالایی بوده اما این میان استثناهایی هم موجود است مانند کشور چین، مالزی، هند و فیلیپین که دارای رده درآمدی متوسطی می‌باشند ولی به ترتیب در رده‌های 30، 33،48 و 50 در این رتبه‌بندی قرار می‌گیرند. ضمن اینکه هند در رده سوم جزو کشورهای کم درآمد محسوب می‌شود.

رتبه ایران در این گزارش :

ایران در این گزارش با کسب امتیاز 30/89 از 100 نمره، توانسته رتبه 67 را بدست آورده است. از میان هفت شاخص مورد بررسی، رتبه ایران در مالکیت فکری 13، حجم و اندازه بازار داخلی رتبه 18، تولید محصولات فناورانه رتبه ۲۶، حجم و اندازه بازار داخلی رتبه ۱۸، آموزش دانشگاهی رتبه ۷، دسترسی آی‌سی‌تی‌ رتبه ۳۹، پتنت‌های (ثبت اختراع) اورجینال رتبه ۱۴، تحقیق و پژوهش رتبه ۴۶، تولید دانش رتبه ۲۵ و زیرساخت‌های عمومی رتبه 31 را کسب کرده است.

اگرچه در این تقسییم بندی ایران در جایگاه دوم قرار دارد اما کشورهایی از جمله عربستان سعودی، گرجستان، ترکیه و امارات در رتبه‌های 66، 63، 51 و 34 از نظر تقسیم‌بندی جغرافیایی در جایگاه‌های بالاتری قرار دارند. همچنین در تقسیم بندی درآمد سرانه ایرن در رتبه‌ای بالای متوسط جهانی قرار گرفته است و این در حالی که با در نظر گرفتن تحولات و تغییرات ارزی در طی هفت، هشت ماه اخیر، احتمالا کاهش درآمد سرانه خواهد داشت .

گپ‌های منطقه‌ای از نظر نوآوری:

در رتبه‌بندی این گزارش، گپ‌های منطقه‌ای از نظر نوآوری نقش قابل توجهی دارند. کشورهای آمریکای شمالی، اروپا، کشورهای جنوب شرقی و شرق آسیا، کشورهای شمال و غرب آسیا . آمریکا لاتین به ترتیب از جمله کشورهایی هستند که در زمینه نوآوری در صدر قرار دارند. با این حال کشورهای منطقه کارائیب و آمریکای لاتین در وضعیت نوآوری متعادلی نیستند اما اروگوئه، شیلی و برزیل نسبتا رتبه‌های بهتری را در برخی شاخص‌های علمی کسب کردند.

با توجه به هاب‌های نوآورانه، آمریکا با 25 هاب در صدر جدول قرار داشته و بعد از آن به ترتیب چین، آلمان و ژاپن با 17، 10 و 5 هاب در جدول قرار می‌گیرند. بالاترین عملکرد در زمینه هاب نوآوری متعلق به کشور توکیو-یوکوهاما می‌باشد و پس از آن شنزن، هنگ‌کنگ، گوانگجو، سئول، پکن، سنحوزه و سانفرانسیسکو در این رده‌بندی قرار می‌گیرند.

گزارش مجمع جهانی اقتصاد با همکاری سازمان جهانی مالکیت فکری، موسسه مدیریت بازرگانی اروپا و دانشگاه کرنل هرساله منتشر می‌شود. در این گزارش برای بررسی و رتبه‎بندی اقتصادهای نوآور جهان از شیوه‌نامه‌ خوبی استفاد می‌شود به گونه‌ای که این شیوه‌نامه، دو زیر نمایه ورودی و خروجی تعریف می‌شود که رتبه نوآوری جهانی کشورها به وسیله میانگین آنها مشخص می‌شود.

سامانه مرآت یکی از جامع ترین مراکز ارائه دهنده خدمات رتبه بندی اعتباری در کشور، به همراه اخبار و مقالات جدید و مهم ایران و جهان در حوزه رتبه بندی اعتباری