طبق اعلام اداره صادرات کالای بانک توسعه صادرات، این بانک موفق شده است در سال جاری نسبت به سال قبل به میزان 100 درصد تسهیلات اعطایی خود به شرکت‌های دانش‌بنیان را افزایش دهد.

بررسی ‌ها نشان می‌دهد شرکت‌های دانش بنیان ظرفیت بالقوه‌ای برای رقابت در عرصه‌های بین‌المللی دارند و همچنین سرعت تولید محصول نهایی در حجم انبوه در این قبیل شرکت‌ها بسیار بالا است که شرایط را برای سرمایه‌گذاری ایده‌آل می‌کند. عواملی از این دست، این انگیزه را برای بانک توسعه صادرات ایجاد کرده است تا با کمک معاونت علمی و فناوری و صندوق پژوهش و شکوفایی، درصدد یاری رساندن و تسهیلات دهی به شرکت‌های دانش‌بنیان برآید.

شایان ذکر است شرکت‌های دانش‌بنیان برای دریافت تسهیلات حتماً باید مورد اعتبارسنجی قرار گیرند و رویه اعتبارسنجی این شرکت‌ها نیز با سایر اشخاص حقیقی و حقوقی دیگر متفاوت است که تنها تعداد معدودی از شرکت‌های اعتبارسنجی این فرآیند را انجام می‌دهند. شرکت‌های دانش‌بنیان برای دریافت گزارش اعتبارسنجی خود باید به شعب موردنظر بانک توسعه صادرات در کشور مراجعه و اطلاعات تکمیلی را دریافت نمایند.

نرخ بهره تسهیلات اعطایی به شرکت‌های دانش‌بنیان براساس منبع تأمین وجوه متفاوت است. طبق دستورالعمل شورای پول و اعتبار، اگر محل تأمین اعتبار از منابع بانک باشد، نرخ بهره 18 درصد خواهد بود. در صورت مشارکت بانک و صندوق توسعه ملی در تسهیلات‌دهی، نرخ بهره به 14.5 درصد کاهش می‌یابد و همچنین اگر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قصد حمایت مالی داشته باشد، نرخ بهره 12 درصد درنظر گرفته می‌شود.

علاوه بر شرکت‌های دانش‌بنیان، بانک توسعه صادرات همواره در تلاش بوده تا از صنایع و فعالیت‌های اقتصادی گوناگون به نحوی مناسب حمایت بعمل آورد. به عنوان مثال، طرح گواهی اعتبار مولد (گام) از جمله اقدامات این بانک با همکاری سازمان بورس اوراق بهادار بوده است که به منظور تسهیلات سرمایه در گردش و به‌ویژه برای اخذ مبالغ هنگفت در نظر گرفته شده است.

لازم به ذکر است بانک توسعه صادرات علاوه بر تسهیلات قبل از صدور، تسهیلات بعد از صدور نیز ارائه می‌دهد که عمدتاً به صورت تنزیل اعتبارات اسنادی و بروات می‌باشد.