با توجه به اهمیت بخش تولید و اشتغال با هدف ایجاد رشد اقتصادی، تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی از شبکه‌های بانکی در این بخش از عوامل مهم کلان اقتصادی کشور شمرده می‌شود. به طوریکه تقریبا در نیمه اول سال جاری معادل 127 هزار و 759 میلیارد ریال تسهیلات سرمایه در گردش جهت حمایت از تولید و اشتغال اختصاص یافته است.

از سویی دیگر این تسهیلات حمایتی تنها محدود به حوزه تولید و اشتغال نمی‌باشد بلکه سبد تسهیلات بانک برای بهره‌مندی تمامی بخش‌ها تنوع قابل توجهی دارد. بدین صورت که تسهیلاتی نظیر خوداشتغالی و مشاغل خانگی، مشارکت مدنی، خرید دین، مرابحه، مضاربه، فروش اقساطی خرید کالاهای مصرفی با دوام و سایر تسهیلات نظیر تسهیلات خرد و تسهیلات اعلایی در اجرای طرح‌ها، پروژه‌ها و… را دربر می‌گیرد.

همچنین در حوزه تسهیلات مشارکت مدنی اشخاص می‌توانند جهت ایجاد، توسعه، تکمیل و نوسازی واحدهای تولیدی اعم از صنعتی، معدنی، کشاورزی، مسکن و نیز توسعه امور وارداتی و صادراتی خود، با استفاده از تسهیلات مشارکت مدنی مورد معامله با بانک عامل قرار بگیرند.

علاوه بر این، طرح تسهیلات مضاربه امکان تامین سرمایه مورد نیاز برای انجام فعالیت‌های تجاری و بازرگانی به منظور خرید و فروش کالا در داخل کشور (بازرگانی داخلی) و خرید و صدور کالا به خارج از کشور (صادرات) را برای سایر اشخاص حقیقی و حقوقی فراهم می‌کند.

برای مثال طرح‌هایی مانند گردشگری، ساخت مجتمع ورزشی و تفریحی، ایجاد مجتمع بین راهی، احداث جایگاه سوخت رسانی، ایجاد مرکز درمان پزشکی و ناباروری، طرح توسعه تولید ماسک، مرغداری، تولید انواع کفش، سنگبری، تولید قند، تولید قارچ، برنجکوبی، تولید مایع شوینده و… از جمله اقدامات بانک ملی ایران در هفته دولت در این حوزه بوده ‌است.

معرفی انواع تسهیلات بانک ها در سیستم بانکی کشور، مرات مگ ارائه دهنده جدیدترین اطلاعیه ها و تحولات مربوط به قوانین اخذ تسهیلات بانکی