در نشست خبری سازمان فناوری اطلاعات، امیر ناظمی، معاون وزیر ارتباطات و رییس این سازمان، پس از امضا تفاهم‌نامه همکاری مشترک با سازمان نظام صنفی رایانه‏ ای کشور در زمینه تدوین ضوابط و مقررات رتبه‌بندی مراکز داده و صدور گواهینامه‌های رتبه‌بندی مراکز داده، از انتشار فراخوان رتبه‌بندی مراکز داده خبر داد.

ناظمی با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته به دلیل عدم رتبه‌بندی مراکز داده در کشور، مشکلات فراوانی به وجود آمده است، افزود: خدمات‌گیرندگان دولتی یا خصوصی در بین انتخاب مرکز داده قابل‌اعتمادتر و دارای خدمات مناسبتر، سرگردان بوده و همچنین استفاده از خدمات مراکز داده برای میزبانی سایت‌ها و سرورهای داده با استانداردهای مشخصی همراه نیست و خود مراکز داده نیز نمی‌توانند از تعرفه‌های دولتی، برای مثال در حوزه برق مصرفی، بهره ببرند.

معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در این مراسم رتبه‌بندی مراکز داده در داخل کشور را شروعی برای تجمیع فعالیت این خدمات، حذف مراکز داده دولتی و توجه به بخش خصوصی مطرح کرد و با انتقاد از طرح‌های رتبه‌بندی و آسیب‌های متداول در نظام مجوزدهی کشور، گفت: به‌طور کلی نظام مجوزدهی با دیدگاه سلبی نگاشته می‌شود درصورتی‌ که در این طرح رویکرد تشویقی رعایت شده است به این معنی که اگر یک مرکز داده مجوز نگیرد، ما مانع فعالیت آنها نخواهیم شد اما نسبت به اخذ مجوز اقدام کند، از مشوق‌ها، امکانات و تعرفه‌های دولتی بهره‌مند خواهند شد.

 

رتبه‌بندی مراکز داده، فرصتی برای اصلاح ساختار

محمدباقر اثنی عشری، رییس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، در جلسه امضای تفاهم‌نامه، با بیان اینکه در حال حاضر روزانه صدها ترابایت دیتا به وجود می‌آید و ذخیره سازی داده‌ها، تبدیل به یک صنعت بزرگ شده است، گفت: درحال حاضر در کشور به شدت نیاز به مرکز ذخیره‌سازی داده‌ داریم. این مراکز برای ادامه حضور در عرصه رقابت، لازم است که ارزیابی و رتبه‌بندی شوند و تفاوت خود را با دیگران ثابت کنند. همچنین باید از این فرصت باید برای اصلاح ساختاری استفاده کنیم.