عملکرد بانک مرکزی در حوزههای پولی

ناصر همتی، اقدامات بانک مرکزی جمهوری اسلامی در حوزههای «سیاست پولی»، «اعتباری»، «ارزی» و «نظامهای پرداخت» را در جلسه نظام بانکی و جهش تولید تشریح کرد.رئیس بانک مرکزی ضمن اشاره به توجه ویژه این بانک به موضوع تولید، گفت: پرداخت تسهیلات به شرکتهای پیشران، بنگاههای کوچک و متوسط و شرکتهای دانشبنیان و همچنین تأمین سرمایه بنگاهها، از جمله گامهای موثر بانک مرکزی برای حمایت از تولید است.
عملکرد بانک مرکزی در حوزه سیاستهای پولی
همتی درباره عملکرد بانک مرکزی در حوزه سیاستهای پولی گفت: مهمترین و بارزترین سیاست پولی، مهار تورم و کنترل آن با وجود تحریمها و شرایط فروش نفت بود. استفاده از ابزار بازار باز نیز برای فروش اوراق بدهی، از جمله تصمیمات و برنامههای خوب و بیسابقه بانک مرکزی در جهت تأمین کسری بودجه کشور، بدون تاثیر در نرخ تورم بوده است. بازار باز، مکانیزمی است که بانک مرکزی برای مدیریت بازار پول از آن به شکل مناسبی بهره جسته است. همراهی و همکاری مناسب و مطلوب بانکها و موسسات مالی با سیاست های بانک مرکزی در این زمینه، جای تقدیر و تشکر دارد.
طبق گفتههای رییس شورای پول و اعتبار، از آنجایی که 90% تأمین مالی در کشور مربوط به تسهیلات بانکها است، بانک محور بودن اقتصاد نیاز به اصلاح دارد و بازار سرمایه مکان مناسبی برای افزایش تأمین مالی است.
وضعیت ذخایر اسکناس ارزی در کشور
ناصر همتی وضعیت ذخایر اسکناس ارزی در کشور را با وجود کاهش درآمدهای نفتی در زیر سایه تحریمها و کاهش شدید قیمت نفت در اقتصاد جهانی، مناسب و در تاریخ کشور بیسابقه دانست. علاوه بر آن برای تأمین کالاهای اساسی تمهیدات لازم پیشبینی شده و مشکلی وجود ندارد.
رئیس بانک مرکزی در ارتباط با پشتیبانی این بانک از کسب وکارها به دنبال گسترش ویروس کرونا افزود: باوجود شرایط دشوار اقتصادی، با برنامهریزیهای لازم، تسهیلات حمایتی از محل اعتبار ۷۵ هزار میلیارد تومانی در اختیار اقشار آسیب دیده قرار گرفته است و با برنامهریزیهای صورت گرفته، این تسهیلات به کسب وکارها و در جهت تولید پرداخت میشود.