علی صالح آبادی، مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران گفت: از اصلاح نظام بانکی به عنوان مطالبه بخش‌های مختلف، برداشت‌های متفاوتی می‌شود لذا علاوه بر اجماع بر یک تعریف مشخص، نیازمند یک عزم جدی در سطوح مختلف دستیابی به این هدف هستیم. وی اذعان کرد: بانک مرکزی و نظام بانکی تنها هدف اصلاح بانکی نیستند بلکه قبل از هر تصمیمی باید رابطه بانک و سپرده‌گذار، رابطه بانک و سپرده‌پذیر و رابطه بانک و بانک مرکزی را بازتعریف نمائیم.

در ادامه مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران نگاه وثیقه محور را در رابطه بین بانک و سپرده‌پذیر، نگاهی منسوخ خواند و افزود: در نظام بانکی دنیا اعتبارسنجی جای وثیقه را گرفته است؛ چراکه با کلان شدن مطالبات، دیگر وثیقه پاسخگو نبوده و به جای آن اعتبار مشتری اهمیت پیدا می‌کند. صالح آبادی افزود: در سیستم بانکی به سمت و سویی حرکت می‌کنیم که اگر مشتری از اعتبار کافی برخوردار باشد، تسهیلات دریافت می‌کند و این روند، باید سرعت بیشتری بگیرد.

صالحی در ادامه بر اهمیت موضوع نظارت بر مصرف تسهیلات تاکید کرد و گفت: متاسفانه نظارت مناسبی بر مصرف تسهیلات در کشور وجود ندارد، در حالیکه تخصیص درست و دقیق تسهیلات به هدف از پیش تعیین شده، یک ضرورت و نشان دهنده عملکرد درست بانک بوده و می تواند از معوقات پیشگیری کند.

عضو هیات مدیره بانک توسعه صادرات به تشریح نقش بازار سرمایه در بهبود عملکرد بانک‌ها پرداخت و گفت: این تقسیم‌بندی که تامین مالی‌های بزرگ از طریق بازارسرمایه و تامین مالی‌های کوچک و متوسط از طریق بانک‌ها صورت بپذیرد، یک دیدگاه پذیرفته و صحیح است؛ چرا که بانک در دراز مدت پاسخگوی تامین مالی بنگاه‌های بزرگ نخواهد بود.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران بر ضرورت اصلاح مصوبه شورای اعتبار بانک مرکزی در خصوص الزام واگذاری سهام شرکت‌های تامین سرمایه از سوی بانک ها تاکید کرد و گفت: شرکت‌های تامین‌سرمایه حلقه تکمیلی زنجیره خدمات بانک محسوب می‌شوند. در واقع بانک‌ها و شرکت‌های تامین‌سرمایه دو نهاد مکمل یکدیگر می‌باشند. صالح آبادی در ادامه بیان داشت: اگر این تقسیم کار را بپذیریم که شرکت‌های تامین‌سرمایه با انتشار اوراق در بازار سرمایه، ناشران اوراق را تامین مالی می‌کنند؛ می‌توان گفت این شرکت‌ها همانند بانک، یک نهاد مالی محسوب می‌شوند و لازم است در مصوبه واگذاری سهام شرکت‌های تامین سرمایه تجدید نظر شود.

عضو شورای پول و اعتبار بانک مرکزی توجه به موضوع بانکداری دیجیتال را از سوی سیستم بانکی مهم خواند و افزود: بر اساس تقسیم‌بندی‌های انجام شده متولدین 1980تا 2000 نسل y و متولدین 2000 به بعد نسل z هستند که جمعیتی را تشکیل داده اند که شهروند دیجیتال خوانده می شوند و لازمه جلب رضایت آنان، ارایه خدمات دیجیتال بنکینگ است.

صالح آبادی ارائه خدمات بانکداری دیجیتال را یک ضرورت برای نظام بانکی دانست و افزود: باید با بهره‌گیری از مفاهیم جدید در بانکداری دیجیتال و همچنین کسب و کارهای دیجیتال، همپا با تحولات تازه گام برداریم، هرچند به دلیل عدم ارتباط با بانک های تراز اول دنیا در این زمینه دچار عقب ماندگی‌هایی شده‌ایم؛ اما باید برای رسیدن به هدف مورد نظر که همان رضایت مشتریان است گام برداریم.