سود 1.3 تریلیون دلاری صنعت بانکداری در جهان در سال 2018

امروزه صنعت بانکداری جزء یکی از سودآورترین صنایع در دنیا میباشد؛ تا جایی که اقتصاد برخی کشورها کاملا مبتنی بر بانکداری است. به طور متوسط 5.1% از کل تولید ناخالص داخلی جهانی را صنعت بانکداری تشکیل می دهد.
۳۰ بانک بزرگ جهان در سال ۲۰۱۹ ارزشی معادل ۳.۵ تریلیون دلار داشتهاند که در این میان، 36% این بانکها در آمریکا مستقر میباشند و پس از آن، چین با 25% در جایگاه دوم و استرالیا و کانادا مجموعاً با 16% در جایگاه سوم و چهارم قرار دارند. انگلیس با 6% و اتحادیه اروپا و ژاپن با 2%، دیگر مناطقی هستند که میزبان بانکهای بزرگ جهان میباشند.
در حال حاضر بانک جیپیمورگان با داراییهایی به ارزش ۷.۴ تریلیون دلار، با ارزشترین بانک در آمریکا محسوب میشود و پس از آن نیز بانک اف امریکا، سیتی گروپ، ولز فارگو و گلد من ساکس قرار دارند.
تا پایان سال ۲۰۱۸، بانکهای آمریکایی ۴۰۳ میلیارد دلار سودآوری خالص داشتهاند که این رقم برای چین ۳۳۳ میلیارد دلار و برای اتحادیه اروپا ۱۹۸ میلیارد دلار بوده است.
در بین کشورهای جهان، سنگاپور بیشترین وابستگی را به صنعت بانکداری دارد؛ به گونهای که 13.1% اقتصاد این کشور را بانکداری تشکیل میدهد. این رقم برای چین 6.6%، آمریکا 5.4% و کانادا 6.5% است. در بین دیگر کشورهای جهان، صنعت بانکداری 6.8% اقتصاد انگلیس، 4% اقتصاد فرانسه، 6.6% اقتصاد سوئیس، 3.8% اقتصاد آلمان، 4.3% اقتصاد سوئد، 7.1% اقتصاد استرالیا و 5.1% اقتصاد روسیه را تشکیل میدهد.
در بین کشورهای نوظهور نیز 2.5% اقتصاد هند، 2.4% اقتصاد عربستان، 4% اقتصاد امارات، 4.5% اقتصاد ترکیه و 7.5% اقتصاد آفریقای جنوبی مبتنی بر صنعت بانکداری است.