به گزارش ایسنا، محمود کریمی بیرانوند اظهار کرد: طبق قانون مشاغل خانگی مصوب سال 1389 مجلس شورای اسلامی همه ساله بانک مرکزی و وزارت کار درباره میزان تسهیلات مورد نیاز حوزه مشاغل خانگی به جمع‌بندی رسیده و میزان آن توسط بانک مرکزی به بانک‌های عاملی که باید از این تسهیلات تکلیفی پرداخت کنند، ابلاغ می‌شود. سال گذشته این مبلغ 3000 میلیارد تومان بود که نزدیک به 95 درصد در کل کشور جذب شد.

وی که در یک گفت‌وگوی خبری سخن می‌گفت، افزود: امسال طی مذاکراتی که با بانک مرکزی داشتیم، در مرحله اول 33 درصد رشد را برای مشاغل خانگی در نظر گرفتیم و 4000 میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی شده به هشت بانک عامل ابلاغ شده که از محل منابع 4 درصدی خودشان و تسهیلات تکلیفی این مبلغ را به متقاضیان حوزه مشاغل خانگی پرداخت کنند.

کریمی بیرانوند افزود: طبق توافقی که با بانک مرکزی داشتیم اگر تا پایان مهرماه موفق شویم 70 درصد از تسهیلات تکلیفی را جذب کنیم و به مرحله پرداخت برسد، در مهر و آبان ماه امسال نیز منابع جدیدی در این حوزه درنظر گرفته خواهد شد.

به گفته معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار، در حال حاضر ابلاغ اولیه 4000 میلیارد تومان است که بالاترین مبلغ پرداختی در طول سنوات گذشته بوده که نسبت به سال قبل 33 درصد رشد داشته است.

وی درباره توزیع استانی تسهیلات مذکور نیز گفت: با توجه به عملکرد سال گذشته استانها و ظرفیت‌هایی که در حوزه مشاغل خانگی دارند، اعتبارات توزیع می‌شود. امسال نسبت به سال قبل در تمام استان‌ها افزایش پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی را خواهیم داشت ولی برخی استان‌ها که ظرفیت بالاتر و عملکرد بهتری در حوزه مشاغل خانگی داشته‌اند، درصد افزایش بیشتری خواهند داشت.

معاون وزیر کار در پایان سقف تسهیلات مشاغل خانگی برای افراد مستقل را طبق مصوبه شورای پول و اعتبار 150 میلیون تومان و برای افراد پشتیبان 4 میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: تمرکز وزارت کار در سال 1402 بر توسعه کمی و کیفی پشتیبانان مشاغل خانگی خواهد بود تا شکل‌گیری شبکه‌های مشاغل خانگی از تولید تا عرضه را شاهد باشیم.