کرونا اصلیترین ریسک اقتصادی سال 2021

با فرا رسیدن سال نو میلادی، فایننشال تایمز به گفتو گو با کارشناسان و تحلیلگران بازار در خصوص اصلیترین ریسکها در برابر اقتصاد جهانی پرداخت. در سالی که گذشت ویروس کووید-19 را باید اصلیترین ریسک اقتصادی دانست که موجب کاهش شدید رشد اقتصادی در کشورها گردیده و تا کنون جان بیش از یک میلیون و 700 هزار نفر را گرفته و نیز هزینهای بالغ بر 13 تریلیون دلار برای دولتها و بانکهای مرکزی داشته است. طبق گفته قائم مقام صندوق سرمایهگذاری آموندی، معاملهگران امیدوارند که واکسن کرونا اثری مثبت داشته تا هرچه زودتر پایان کابوس این ویروس را شاهد باشند.
تورم در سال 2020:
تورم ایجاد شده در بسیاری از کشورها، منفی یا در بهترین حالت اندکی بالاتر از صفر قرار دارد که همین مسئله سبب محدودیت بانک مرکزی در اجرای سیاستهای پولی ومالی گردیده است. یکی دیگر از مهمترین عوامل ریسک اقتصادی که مسیر حرکت بازارهای جهانی را در سال میلادی آینده تعیین میکند میزان نرخ تورم میباشد.
عملکرد دلار در سال 2020:
در سال میلادی 2020، دلار در مقابل ارزهای معتبر جهانی کاهشی 6 درصدی داشته که عملکرد ضعیف دلار را نشان میدهد. در این میان میتوان شاهد کاهش سهم دلار از ذخایر ارزی برای سومین بار در صندوق بینالمللی پول بود. خبرگزاری رویترز اعلام کرد بانک مرکزی با کاهش سهم دلار در حال جایگزینی ارزهایی از جمله فرانک سوئیس و ین ژاپن میباشد. جدیداٌ طی گزارشهایی که صندوق بینالمللی منتشر کرد در سه ماه سوم سال سهم دلار از میان ذخایر ارزی به 60.4 درصد رسیده که در 11 سال اخیر این کاهش بیسابقه بوده و نسبت به سال قبل با کاهش 0.9 درصدی مواجه شده است.
لازم به ذکر است که از یک سو با بهبود وضعیت در کشور چین و توانایی آن کشور جهت غلبه بر ویروس کووید-19 سبب شد تا معاملهگران تمایل بیشتری برای نگهداری و خرید یوآن از خود نشان دهند. از سوی دیگر یوآن چین با 2.2 درصد توانست سهم خود را در ذخایر ارزی افزایش دهد که در مقایسه با سال قبل رشدی 0.1 درصدی دارد اما در این میان سهم ین و یورو به ترتیب 5.4 و 20.5 درصد کاهش یافت که در نهایت یوان چین در برابر دلار بیشترین صعود را در میان 9 ارز مهم جهانی داشته است.
طبق گزارشی که یکی از بانکهای بزرگ آمریکایی منتشر کرد تمایل بانک مرکزی جهت نگهداری دلار کاهش، اما تقاضای این بانک برای خرید طلا افزایش یافته است. این درحالی که در سال گذشته این بانک به افزایش منابع طلا بیش از 650 تن پرداخته و همچنین میزان ذخایر ارزی بانکهای مرکزی جهان را 61.8 درصد ارزیابی کرده که نسبت به برآورد صندوق بینالمللی پول حدود 0.5 بیشتر است.
سامانه مرآت یکی از جامع ترین مراکز ارائه دهنده خدمات رتبه بندی اعتباری در کشور، به همراه اخبار و مقالات جدید و مهم ایران و جهان در حوزه رتبه بندی اعتباری