رکود بیسابقه اقتصاد عربستان

طبق گزارش موسسه تریدینگ اکونومیکس، اقتصاد عربستان به عنوان دومین کشور صادرکننده نفت، طی 6 ماه نخست سال 2020 حدود 7 درصد کوچکتر شده است. گزارشها نشان میدهد علت کاهش تولید ناخالص داخلی عربستان و رکود شدید این کشور، پیامدهای ناشی از پاندمی کرونا و همچنین کاهش چشمگیر قیمت نفت بوده است. در یک سال گذشته قیمت نفت حدود 40 درصد کم شده است و همین مسئله باعث کاهش سود بزرگترین شرکت نفتی عربستان یعنی آرامکو شده است. پیشتر موسسه مودیز نیز رتبه اعتباری عربستان را به دلیل کاهش شدید قیمت نفت و همچنین افزایش تهدیدات مالی، کاهش داده بود.
در میان بخشهای اقتصادی مختلف، بخشهای خردهفروشی و صادرات غیرنفتی، به ترتیب با رکود منفی 18.3 درصد و منفی 10.4 درصد بیشترین تأثیر را در رکود کل اقتصاد عربستان داشتهاند. بهترین عملکرد نیز مربوط به بخش رستوران و هتلداری بوده است که توانسته است رشد 0.46 درصدی را در این شرایط بحرانی به ثبت برساند.
طبق پیشبینیهای موسسه بلومبرگ، وضعیت اقتصاد عربستان از آنچه تاکنون رخ داده است نیز وخیمتر خواهد شد و کسری بودجه این کشور رشدی بیسابقه خواهد داشت. برآورد میگردد که کسری بودجه عربستان طی ماههای آتی معادل 13 درصد کل تولید ناخالص داخلی خواهد شد. دولت عربستان به منظور کنترل وضعیت موجود و بهبود شرایط، سیاستهای متعددی را در پیش گرفته است که از آن جمله میتوان به کاهش حقوق کارمندان، کاهش میزان سرمایهگذاریها و نیز افزایش نرخ مالیاتها اشاره نمود. این در حالی است که مردم این کشور استقبال خوبی از این اقدامات به عمل نیاورده و از شرایط کنونی رضایت ندارند. لازم به ذکر است دولت عربستان به منظور جبران کسری بودجه خود، ناگزیر به مصرف بخش زیادی از ذخایر ارزی کشور و نیز انتشار اوراق بدهی متعدد نیز شده است.
سامانه مرآت یکی از جامع ترین مراکز ارائه دهنده خدمات رتبه بندی اعتباری در کشور، به همراه اخبار و مقالات جدید و مهم ایران و جهان در حوزه رتبه بندی اعتباری