دکتر علی‌صالح‌آبادی، مدیرعامل بانک توسعه صادرات و سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری بر دشواری فرآیند ارزش‌گذاری شرکت‌های دانش‌بنیان برای تامین مالی تاکید داشتند. معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری با بیان اینکه تلاش کردم به بخش سنتی اقتصاد یاد بدهم که از جوان ۲۰ ساله استارت‌آپی می‌بازد، گفت: در آینده اقتصاد، بانک‌ها ماندگار نیستند اما بانکداری می‌ماند.

سورنا ستاری با اشاره به وظیفه بانک توسعه صادرات افزود: وظیفه این بانک، تامین مالی فعالیت‌های ریسک‌پذیر برای شرکت‌های دانش‌ بنیان است. وی ادامه داد: ما می‌توانیم در این حوزه در منطقه شاخص باشیم چراکه بزرگ‌ترین استارت‌آپ‌های بیوتک در ایران حضور دارند. وی با بیان اینکه تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان صادراتی ۴۰۰ شرکت است که در سال گذشته ۹۰ هزار میلیارد تومان فروش داشته‌اند، تصریح کرد: چگونگی ارزش‌گذاری شرکت‌های دانش‌بنیان از جمله مشکلات آنهاست.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات نیز با اشاره به عملکرد این بانک در تسهیلات اعطایی به شرکت‌های دانش‌ بنیان اظهار کرد: بانک توسعه صادرات برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان حدود ۳۰۰ میلیارد تومان تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان صادراتی را برعهده داشته است. وی افزود: منابع صندوق توسعه ملی برای تامین مالی این شرکت‌ها حدود یکصد میلیارد تومان با نرخ سود 12% و از محل منابع بانک ۱۶۳ میلیارد تومان با نرخ سود 18% بوده است.

صالح‌آبادی ادامه داد: برای تسهیل در وثایق اخذ شده از شرکت‌های دانش‌ بنیان، ضمانت‌نامه صندوق ضمانت صادرات، ضمانت صندوق سرمایه‌گذاری صنایع کوچک، ضمانت صندوق‌های پژوهش و فناوری غیردولتی مورد قبول است. وی ادامه داد: خرید دین چک‌های مشتریان معتبر شرکت‌های دانش‌بنیان و تسهیل وثایق دریافتی از شرکت‌های دانش‌بنیان و اخذ وثایق نوع یک حداکثر تا 70% تسهیلات و مابقی دریافت چک و سفته نیز از دیگر امکانات بانک توسعه صادرات در تسهیل وثایق شرکت‌هاست.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات، تخفیف 30درصدی در کارمزدهای قابل ارائه به شرکت‌های دانش‌ بنیان، ارائه خدمات بانکداری شرکتی به شرکت‌های در حال رشد، گشایش اعتبار اسنادی و صدور ضمانت‌نامه را از دیگر خدمات ارائه شده به شرکت‌های دانش‌بنیان اعلام کرد.