هفتم آبان ماه سال 99، سعید زرندی معاون طرح و برنامه وزیر صنعت و معدن و تجارت در طی نامه‌ای به کمیجانی قائم مقام بانک مرکزی درخواست کرد: با توجه به اینکه برخی صنایع در چندسال اخیر بیش از نیاز جامعه ایجاد شده‌اند و به همین سبب کارایی این صنایع به دلیل عدم فعالیت با حداکثر ظرفیت امکان‌پذیر نیست، نظام بانکی به فعالیت‌هایی که ظرفیت آنها در کشور اشباع شده تسهیلات جهت ایجاد ظرفیت جدید اعطا ننماید و این تسهیلات برای صنایعی که مزیت سرمایه‌گذاری دارند صرف شود.

در نامه ارسالی لیستی از 30 رشته فعالیت که در کشور اشباع شده و ریسک سرمایه‌گذاری بالایی دارند و نیز 1374 محصول تولیدی اشباع شده درج گردیده است.

البته زرندی به این موضوع نیز تاکید کرده است که نظام بانکی بایستی تسهیلات را برای طر‌ح‌هایی که پیشرفت فیزیکی خوبی دارند ولی ناتمام هستند و همچنین طرح‌هایی که در تولید و صادرات از فعالیت مطلوبی برخوردارند معطوف کنند. در این نامه به این موضوع اشاره شده است که صنایعی از جمله طرح‌های صنعتی و معدنی، فرصت سرمایه‌گذاری با رویکرد جایگزینی واردات، طرح‌های نیمه تمام آماده مشارکت با واگذاری و… در اولویت بوده که از طریق سامانه بهین یاب در دسترس عموم قرار گرفته و مرتب درحال بروزرسانی می‌باشد.

در جدول ذیل اسامی رشته‌هایی که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت اشباع شناخته شده و فاقد ظرفیت مناسب برای سرمایه‌گذاری هستند آورده شده است. تولید فرآورده‌های حجیم غلات، تصفیه روغن نباتی و روغن‌کشی، گچ ساختمانی، میلگرد و مفتول فولادی و … از این قبیل رشته‌ها می‌باشد.

معرفی انواع تسهیلات بانک ها در سیستم بانکی کشور، مرات مگ ارائه دهنده جدیدترین اطلاعیه ها و تحولات مربوط به قوانین اخذ تسهیلات بانکی