سهولت در دریافت تسهیلات قرضالحسنهای ازدواج

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تلاش بسیاری مبنی بر اعطای تسهیلات قرضالحسنهای ازدواج 500 میلیون ریالی با اخذ یک ضامن معتبر و سفته با دوره پرداخت 7 ساله داشته است بطوریکه در طی دوره 1395 تا 1398 با اینکه مبلغ تسهیلات 10 برابر شده است تعداد متقاضیانی که در انتظار اخذ وام خود هستند به طور قابل ملاحضهای کاهش یافته است. در سال 1398 تسهیلات ازدواج بالغ بر 263 هزار میلیارد به تعداد 843 هزار نفر اعطا شده که نسبت به سال 1397 بیش از 70 درصد رشد داشته است. همچنین از اول سال 99 تا 22 خرداد ماه سقف تسهیلات از 300 میلیون ریال به 500 میلیون ریال رسید که با این افزایش سقف مبلغ 47 هزار میلیارد ریال به 92 هزار و 450 نفر پرداخت شد که از این تعداد 4 هزار و 418 نفر مشمول قانون تسهیلات ایثارگری ازدواج بوده و تسهیلات هزار میلیون ریالی دریافت کردهاند.
از سال 96 بانک مرکزی به منظور سهولت در دریافت تسهیلات ازدواج و همینطور بخاطر متقاضیانی که در استانهای محروم و روستایی هستند و قادر به معرفی ضامن نمیباشند شرایط و دستوالعملهایی را به شرح ذیل در سامانه قرضالحسنه ازدواج بانک مرکزی قید کرد:
الف) چنانچه زوج یک بانک را برای دریافت تسهیلات انتخاب کنند ارائه یک ضامن در صورتی که میزان حقوق دریافتی برای ضمانت هر دو وام کفایت کند کافی است.
ب) چنانچه زوج به بانک پرداخت کننده یارانه خود مراجعه کنند طبق بخشنامهای اعطای تسهیلات به پشتوانه یارانه واریزی قابل اجراست.
پ) چنانچه متقاضی شاغل در نیروی انتظامی و نظامی، کارمند رسمی یا پیمانی و نهادهای و موسسات عمومی باشد ارائه گواهی تعهد کسر اقساط از سازمان مربوطه به همراه حکم کارگزینی و فیش حقوقی که نشان دهد مانده حقوق کفاف بازپرداخت را میدهد نیازی به معرفی ضامن نیست.
ت) ضمانت یک نفر کارمند بازنشسته دولت، رسمی، پیمانی، نهادها و موسسات عمومی و کارگر یا کارمند شرکتهای تولیدی صنعتی بزرگ، با ارائه حکم کارگزینی، آخرین فیش حقوقی و …. امکانپذیر است.
ث) ضمانت کاسبی که دارای پروانه کسب میباشد.
ج) ضمانت شخصی که دارای حساب جاری فعال و خوش حساب مورد تایید بانک میباشد.
چ) ضمانت فردی در مناطق روستایی که اهلیت و صلاحیت آن توسط شورای اسلامی روستا تایید شود.
ح) سایر وثیقههای قابل قبول : دریافت چک معتبر، سفته و سپردههای متقاضی و بستگان آنان.
بانک مرکزی با ابلاغ قانون بودجه سال 1399 طی بخشنامهای اعلام کرد پرداخت تسهیلات قرضالحسنهای ازدواج نسبت به تسهیلات قرضالحسنهای دیگر اولویت داشته و به تمامی بانکها و موسسات اعتباری تاکید کرد که پرداخت این تسهیلات باید از محل سپردههای قرضالحسنهای پسانداز و جاری تامین شود و همچنین درصورتی که متقاضیان تسهیلات قرضالحسنهای ازدواج در هر مرحلهای از فرآیند با مشکل مواجه شدند میتوانند مشکلات و تقاضاهای خود را در «سامانه پاسخگویی به شکایات و ارتباط مردمی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران» ثبت کرده تا در اسرع وقت مورد بررسی قرار گیرد.