طبق خبری که از روابط عمومی بانک مرکزی بدست آمده است، عبدالرضا همتی در جلسه اخیر شورای پول و اعتبار به تحولات نقدینگی مرداد 99 اشاره کرد و گفت: در نخستین ‌ماه‌های سال جاری با فروش اوراق دولت به ارزش 58 هزار میلیارد تومان، شاهد تاثیر آن در جهت جلوگیری از پولی شدن کسری بودجه بوده‌ایم. همچنین با نگاه به تحولات بازار پولی در این پنج ماه و با مقایسه آن با سال قبل، شاهد 4 درصد رشد هستیم که باعث رشد ضریب فزاینده نقدینگی به محدوده 7.5 واحد شده است.

همتی در سخنان خود گفت با شیوع ویروس کرونا، با بهره‌گیری از منابع مالی در جهت تامین هزینه‌های مبارزه با آثار کرونا بر اقتصاد گام برداشته‌ایم که همین امر سبب شد تا نسبت سپرده قانونی بانک‎‌ها کاهش یابد. بر این اساس در این ماه‌ها نسب به سال قبل نقدینگی رشدی 12 درصدی را تجربه کرده که رقم مناسبی با توجه به تحولات امسال است.

رئیس شورای پول و اعتبار در این جلسه با اشاره به تغییراتی که در روند سیاست‌گذاری و مدیریت سیاست پولی رخ داده است، تصریح کرد: این تحولات شامل تغییر رویه محاسبه و دریافت سپرده قانونی بانک‌ها، استقرار نظام عملیات بازار باز، فراهم شدن زمینه سپرده‌گذاری ویژه بانک‌ها نزد بانک مرکزی و کنترل اضافه ‌برداشت می‌باشد.

همچنین رئیس کل بانک مرکزی در این جلسه با اشاره به مواردی ازجمله مدیریت مناسب بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی، پایه پولی، کنترل تحولات ارزی و تحولات نقدینگی در مرداد 99 که شرایط را برای کنترل بیشتر تورم فراهم می‌کند، اشاره نمود.

همتی با تاکید به تحولات بازار نیما گفت: اینطور به نظر می‌رسد که با رشد صعودی عرضه ارز در این بازار، شاهد تقویت ثبات بازار ارز در نتیجه ثبات در بیشتر بازارهای مالی می‌شویم.

صدور کیف پول الکترونیکی براساس ضوابط بانک مرکزی

در این جلسه عبدالرضا همتی طی پیشنهادی با هدف مدیریت ریسک نقدینگی موسسه اعتباری غیر بانکی و بانک‌ها، موسسات اعتباری غیربانکی و شورای پول و اعتبار بانک‌ها را مکلف کرد که مانده کل سپرده‌های خود را که معادل حداقل 3 درصد باشد در بازار سرمایه که توسط خزانه‌داری کشور منتشر می‌شود به صورت اوراق مالی اسلامی حفظ کنند. این درحالی است که شورای پول و اعتبار این مجوز را به بانک مرکزی داد تا نسبت ذکر شده درباره بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی را متناسب با اقتضائات و شرایط متعادل کند.

شایان ذکر است که شورا به جهت سهولت در مبادلات خرد، موافقت خود را در جهت صدور کیف الکترونیک توسط بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی در صورت رعایت ضوابط بانک مرکزی اعلام کرد. به شرطی که این مورد منجر به خلق پول نشود.

در ادامه جلسه، با پیشنهاد بانک مرکزی و با نظر مساعد شورای پول و اعتبار، مقرر گردید سقف وام قرض‌الحسنه که به زوج‌های نابارور، بیماری‌های صعب‌العلاج و سرطانی ارائه می‌شود تا 50 میلیون تومان با بازپرداخت 60 ماهه افزایش یابد.

 

معرفی انواع تسهیلات بانک ها در سیستم بانکی کشور، مرات مگ ارائه دهنده جدیدترین اطلاعیه ها و تحولات مربوط به قوانین اخذ تسهیلات بانکی