امیر یوسفیان، نائب رئیس هیئت‌مدیره بانک صادرات ایران در طی خبری اعلام کرد: براساس مشکلاتی که برای واحدهای اقتصادی به خصوص بخش تولید در شرایط حاضر بر جامعه پیش ‌آمده است، بانک‌ها موظف به حمایت این بخش‌ها هستند.

به همین علت بانک صادرات با هدف یاری‌ رساندن به واحدهای اقتصادی توانسته با شناسایی این مشکلات در هشت ماه اول سال جاری تسهیلاتی معادل 525 هزار میلیارد ریال به بخش تولیدی پرداخت کند که حدود 60 درصد کل تسهیلات اعطایی را تشکیل می‌دهد.

ارائه تسهیلات حمایتی به بخش تولید

امیر یوسفیان افزود: باتوجه به مطالعات انجام‌شده، برای واحدهای تولیدی سه مشکل اساسی تشخیص داده شد، که به شرح ذیل می‌باشد:

1- سرمایه در گردش به سبب افزایش قیمت مواد اولیه و سایر خریدها با کمبود مواجه شده است.

2- خرید به صورت اعتباری و نسیه مواد اولیه امکان‌پذیر نمی‌باشد.

3- به سبب افزایش قیمت‌ها تهیه ماشین‌آلات و تاسیسات به سختی صورت می‌گیرد.

به همین علت بانک صادرات در جهت رفع این مشکلات اقداماتی انجام داده است که در ادامه به آنها اشاره می‌گردد. اولین قدم این بانک که پیش‌تر صحبت شد ارائه تسهیلات 525 هزار میلیارد ریالی در طی این 8 ماه بوده است، دومین اقدام صدور حدود 201 هزار میلیارد ریال اعتبارات اسنادی ریالی مدت‌دار برای کمک هزینه خرید مواد اولیه و فروش کالا می‌باشد و در نهایت اقدام سوم به ارائه طرح «طراوت توسعه» بازمی‌گردد که از شهریور ماه این امکان را به واحد تولیدی می‌دهد تا در قالب اعتبارات اسنادی ریالی بتواند به خرید ماشین‌آلات و تاسیسات به صورت نسیه تا 18 ماه اقدام نماید.

وی گفت: در طی این هشت ماه، بانک صادرات به سایر بخش‌های اقتصادی تسهیلاتی معادل 450 هزار میلیارد ریال پرداخت کرده است. ضمن اینکه در همین زمان، بانک جهت رفع مشکلات پاندمی کرونا نیز تسهیلاتی معادل 45 هزار میلیارد ریال پرداخت نموده است.

تسهیلات کرونایی بانک صادرات

در ادامه، آقای یوسفیان اعلام کرد: بانک صادرات در تلاش بوده تا در زمان پاندمی کرونا نیز با اعطای تسهیلات هدفمند حمایت‌های لازم را از اقشار آسیب‌پذیر به عمل آورد که به شرح ذیل می‌باشد:

1- پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه‌ای معادل 10 میلیون ریالی در مجموع به ارزش حدود 35 هزار میلیارد.

2- پرداخت تسهیلاتی معادل هشت هزار میلیارد ریال به مشاغل متضرر که توانست بیش از 84 درصد متقاضیان را پوشش دهد

3- اعطای تسهیلات ودیعه مسکن معادل دو هزار میلیارد ریال و تسهیلاتی معادل 181 هزار میلیارد به صورت مرابحه خرد

لازم به ذکر است که جهت افزایش تقاضای کالای ایرانی تسهیلاتی معادل 74 هزار میلیارد ریال نیز از سوی این بانک پرداخت گردیده است.

یوسفیان اظهار کرد: بانک صادرات به دلیل داشتن واحدهای مختلف و 300 هزار میلیارد تومان منابع، مجموعه بزرگی است که می‌تواند درآمد ارزی خوبی برای کشور کسب نماید. به همین سبب به بخش‌های بزرگ صنعتی نیز تسهیلاتی ارائه داده است از جمله «نیروگاه مولد برق اسلام‌آباد» و «انرژی گستر جم» و شرکت آلومینیومی که در طی دو سال اخیر از حمایت‌های بانک صادرات بهره‌مند شدند.

یوسفیان به این موضوع نیز اشاره داشت که بانک‌ها برای ارائه خدمت به واحدهای تولیدی همچون این واحدها نیازمند مواد اولیه می‌باشند که در نظام بانکی این مواد اولیه، سپرده مشتریان نام دارد. هرچه بانک از منابع مناسب‌تری بهره ببرد خدمات‌رسانی به بخش‌های تولیدی نیز ویژه‌تر خواهد شد.

معرفی انواع تسهیلات بانک ها در سیستم بانکی کشور، مرات مگ ارائه دهنده جدیدترین اطلاعیه ها و تحولات مربوط به قوانین اخذ تسهیلات بانکی