ابراهیم شیبانی رئیس کل پیشین بانک مرکزی، در نشست شکل دهی آینده سیاست‌گذاری پولی و مالی که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، گفت: از جمله اصلی‌ترین و مهم‌ترین وظیفه بانک مرکزی در ایران، حفظ ارزش پول، کنترل نقدینگی و همچنین کمک به رشد اقتصادی است و اگر نقدینگی را بتوان کنترل نمود تقاضای کل کنترل خواهد شد. از نظر ایشان، بخش اعظم نقدینگی کشور همچون سالیان گذشته صرف دستگاه‌های دولتی و پرداخت حقوق و دستمزد می‌شود که در نهایت برای بانک‌ها بخش کمی از نقدینگی جهت تأمین مالی باقی می‌ماند.

 

اهمیت اعتبارسنجی در طرح جدید بانکداری:

رییس کل اسبق بانک مرکزی در خصوص اعتبارسنجی اظهار داشت: بحث اعتبارسنجی بانک‌ها از طریق موسسات اعتبارسنجی فکر نوینی در طرح بانکداری است. صندوق ضمانت سپرده‌ها در تمام کشورها دارای سقف پوشش است و باعث می شود تا اطمینان خاطری به سپرده گذاران داده شود. افشای اطلاعات مربوط به افراد بدحساب به شکل برخط در قانون جدید بانکداری از سوی رییس کل اسبق بانک مرکزی، امری مهم برشمرده شد؛ زیرا اگر کسی در بازپرداخت بدهی‌اش قصور داشته باشد، بانک مرکزی نه تنها می‌تواند از حساب او برداشت کند بلکه سایر بانک‌ها نیز امکان برداشت از سایر حساب های او را خواهند داشت.

همچنین کارشناس بانکی افزود: در کشورهای پیشرفته شرکت‌های گزارشگری اعتباری، موسسات رتبه‌بندی و صندوق ضمانت سپرده‌ها وجود دارد که در طرح مجلس نیز به این موضوع پرداخته شده و پیش‌بینی شده است که تأسیس شورای سنجش اعتبار نیز در دبیرخانه بانک مرکزی به زودی در دستور کار قرار گیرد.

شیبانی در جمع بندی بحث خود تصریح کرد: طرح بانکداری مجلس به پایه‌های ارزش دادن به اعتبار، خوش‌حسابی و شفافیت کمک می‌کند. این طرح می‌تواند کمک شایانی به بخش خصوصی و بخش واقعی اقتصاد کند که البته نباید از اعتبارسنجی شرکت‌های خصوصی غفلت نمود.