وضع اقتصاد ایران درصورت لغو تحریمهای ایالت متحده

به نقل از خبرگزاری رویترز، موسسه مالی بینالمللی (IIF) اعلام کرد در صورتی که تحریمهای یکطرفه علیه ایران که در طی سه سال گذشته از سوی امریکا اعمال شده بود، لغو گردد، اقتصاد ایران در سال پیش رو و حتی با وجود پاندمی کرونا قادر خواهد بود اقتصاد خود را تا 4.4 درصد ارتقا بخشد.
با تغییر سیاستهای خارجی امریکا در پی تغییر کابینه ریاست جمهوری، امریکا میتواند مجدداً به برجام بپیوندد و با ایران در قالب برجام ارتباط برقرار کند. البته تا رسیدن به این اتفاق راهی دراز وجود دارد زیرا دشمنان به دنبال تحمیل تعهدات بیشتر میباشند. شایان ذکر است در سال 2020، ارزش پول ایران در برابر دلار امریکا 50 درصد دچار افت شد که ویروس کووید-19 و تحریمها را میتوان از علل این امر دانست.
طبق پیشبینی موسسه مالی بینالمللی درصورتی که تحریمهای اقتصادی ایران از سوی ایالت متحده امریکا تا پایان سال 2021 لغو گردد حتی با وجود رکود 6.1 درصدی در سال 2020، این کشور رشدی 4.4 درصدی را تجربه خواهد کرد. در ادامه این موسسه پیشبینی کرد که در سالهای 2022 و 2023 به ترتیب 6.9 و 6 درصد رشد اقتصادی برای ایران محتمل خواهد بود و در صورت توسعه صادرات نفت، ایران میتواند ذخایر خارجی خود را به مبلغ 109.4 میلیارد دلار تا پایان سال 2023 افزایش دهد.
بنابراین اگر تحریمها لغو گردد سرمایهگذاری مستقیم خارجی بیش از دو میلیارد دلار در سال 2021 نخواهد شد به این علت که همهگیری ویروس کووید-19 از سرمایهگذاریهای بیشتر خارجی جلوگیری میکند. یکی از کشورهایی که ایران در سرمایهگذاری خارجی حساب ویژهای روی آن باز کرده است چین میباشد.
پیشبین وضعیت اقتصادی در صورت عدم لغو تحریمها
در پایان این موسسه اظهار کرد: در بدبینانهترین شرایط این امکان وجود دارد که با ثبات شرایط تحریمی کنونی، در سال آینده اقتصاد ایران 1.8 درصد رشد داشته باشد و ذخایر خارجی در سال جاری از 80 میلیارد دلار به 46.9 میلیارد دلار در سال 2023 افت کند. این درحالی است که به علت تحریمهای امریکا حدود 90 درصد ذخایر رسمی ایران در خارج از کشور مسدود شده است.