اعتبارات اسنادی ریالی بانک صادرات

در کنفرانس بینالمللی تجارت که با حضور مقامات کشور، فعالان صادرات و مدیران شرکتهای خصوصی جهت سرمایهگذاری و همکاریهای مشترک اقتصادی ایران و چین تشکیل شد، نائب رئیس هیئتمدیره بانک صادرات ایران آقای امیر یوسفیان، به میزان ظرفیت اقتصادی ایران برای مراوده تجاری با چین اشاره کرد و گفت: در 9 ماه نخست سال جاری مبادلات تجاری ایران با چین 11 میلیارد دلار بوده که نسبت به همین دوره در سال قبل، این مبادلات تجاری 40 درصد کاهش یافته است. همچنین در مقابل رقم 3 هزار و 300 میلیارد دلاری تراز تجاری چین این عدد چشمگیر نبوده، و این درحالی که تراز تجاری این کشور با کشورهای ضعیف اقتصادی هم عدد بزرگتری میباشد.
امیر یوسفیان افزود: با آمار بدست آمده این موضوع را میتوان به صورت شفاف مشاهده کرد که کشور ایران از تمامی ظرفیت اقتصادی خود برای مراودات تجاری با چین بهره نگرفته و از اینرو تحریمهای اعمال شده به ایران را میتوان اصلیترین مانع مراودات تجاری دانست. در گذشته نظام بانکی با تأمین مالی بنگاههای اقتصادی به ویژه بنگاههای تولیدی و بزرگ از طریق فاینانس، ریفاینانس و یوزانس توانسته بود پروژههای بزرگی را عملیاتی کند. در همین راستا مجتمع تولید آلومینیوم از جمله طرحهای عملیاتی بانک صادرات ایران به شمار میآید.
یوسفیان ادامه داد: از آنجایی که تورم و تحریمها باعث افزایش هزینه برای واحدهای اقتصادی و تولیدی شدند، در شرایط اقتصادی حاضر به علت کاهش فروش اعتباری و نسیه، پیامدی منفی بسیاری در تولید و صادرات کشور وجود داشته است. از این رو بانک صادرات ایران موفق به جایگزینی اعتبارات اسنادی ریالی در قالبهای «طراوت توسعه» و«طراوت تولید» به جای اعتبارات ارزی همچون یوزانس، ریفاینانس و فاینانس شده تا خریدار امکان خرید نسیه مواد اولیه را به صورت یک ساله داشته باشد و نیز فروشنده پس از تحویل کالا قادر به تنزیل اعتبارات اسنادی در شعب این بانک را دارا باشد. متقاضی اعتبارات اسنادی همانند اعتبارات ارزی کارمزدی 3 تا 4 درصدی را پرداخت کرده و لازم به ذکر است که ریسک ارزی در این تسهیلات جایی ندارد.
یوسفیان در ادامه افزود: در هشت ماه ابتدایی سال 99، در قالب طرح طراوت، صدور بیش از 20 میلیارد تومان اعتبارات اسنادی ریالی ثبت شده است. در سال جاری این بانک از طرح «طراوت توسعه» جهت خرید ماشینآلات و گسترش خطوط تولید پردهبرداری کرد.
در پایان این کنفرانس، نائب رئیس هیئتمدیره بانک صادرات ایران افزود: این بانک با در اختیار داشتن طرح «طراوت توسعه» توانسته به تامین مالی دو مجموعه پتروشیمی بپردازد که همین امر موجب شده تا خط تولید به صورت مستمر به فعالیت خود ادامه دهد و نیز هزینههای تولید تعدیل شود.
معرفی انواع تسهیلات بانک ها در سیستم بانکی کشور، مرات مگ ارائه دهنده جدیدترین اطلاعیه ها و تحولات مربوط به قوانین اخذ تسهیلات بانکی