بر اساس آخرین آمار منتشر شده از بانک مرکزی، حدود 68.5 درصد از کارت‌های بانکی صادر شده، بدون کاربرد برای دارندگان آنها بوده و بدون استفاده رها شده‌اند.

طبق گزارش‌های منتشر شده از شبکه الکترونیکی پرداخت کارت (شاپرک)، تا انتهای بهمن سال 98 تعداد ۳۳۳ میلیون و ۴۰۸ هزار و ۹۰۱ کارت بانکی شامل؛ ۲۲۵ میلیون و ۹۰۷ هزار و ۳۸۵ کارت برداشت، سه میلیون و ۱۵۳ هزار و ۲۹ کارت اعتباری، ۵۶ میلیون و ۵۰۴ هزار و ۶۵۳ کارت خرید و هدیه و یک میلیون و ۹۸۲ هزار و ۱۳۴ کارت پول الکترونیک، در کل کشور صادر شده است.

کارت‌های دارای تراکنش

در انتهای بهمن سال 98 مجموعا ۱۰۴ میلیون و ۹۳۲ هزار و ۷۶۷ کارت بانکی تراکنش داشتند. این آمار در دی ماه 98، مجموعا 102 میلیون و 956 هزار و 614 کارت گزارش شده است که نشان‌دهنده رشد 1.88 درصدی در تعداد کارت‌های بانکی دارای تراکنش است.

طبق بررسی‌های انجام شده در دوره مورد نظر، کارت‌های اعتباری با ۱۱.۴ درصد، بیشترین رشد را در میان انواع کارت‌های بانکی داشته و پس از آن کارت‌های هدیه و بن کارت با ۳.۱۸ درصد و کارت‌های برداشت با ۱.۸ درصد رشد در جایگاه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

در بهمن ماه سال گذشته، تعداد ۱۰۰ میلیون و ۴۵۰ هزار و ۶۷ کارت برداشت و چهار میلیون و ۳۲۴ هزار کارت هدیه و بن کارت و ۱۵۸ هزار و ۶۱۷ کارت اعتباری دارای تراکنش بوده اند.

سهم کارت‌های غیرفعال در کشور

با استناد به آمارهای بانک مرکزی، تا انتهای بهمن 98، مجموعاً تعداد ۲۲۸ میلیون و ۴۷۶ هزار و ۱۳۴ کارت غیر فعال و بدون تراکنش، معادل ۶۸.۵ درصد از کل کارت‌های صادره، وجود داشته است. در بین آنها، کارت‌های برداشت بیشترین سهم را با تعداد ۱۲۵ میلیون و ۴۵۷ هزار و ۳۱۸ کارت بدون تراکنش و تنها ۱۰۰ میلیون و ۴۵۰ هزار و ۶۷ کارت فعال، در اختیار دارند.

از مهمترین دلایلی که باعث بالا رفتن آمار کارت‌های بانکی بدون تراکنش شده است، الزام برخی دستگاه‌ها، سازمان‌ها و نهادهای مختلف برای دریافت کارت بانکی توسط مراجعان و ذیربطان آن دستگاه‌ها می‌باشد.

به عنوان مثال، معمولاً شرکت‌ها و سازمان‌ها، حقوق کارمندان خود را به کارت‌های یک بانک بخصوص واریز می‌کنند، بنابراین اگر فردی در طول چند سال در چندین محل مختلف مشغول به کار شود، به تعداد محل‌های اشتغال خود به کارت بانکی نیاز دارد.