موسسه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی Standard and Poor’s در جدیدترین گزارش خود اعلام نمود بانک‌های رتبه‌بندی شده در کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، در شرایط ناپایدار اقتصادی ناشی از اپیدمی ویروس کرونا قادر خواهند بود شوکی به بزرگی 36 میلیارد دلار را تحمل کنند پیش از آن که سرمایه آنها به پایان برسد.

این موسسه علت تاب‌آوری بانک‌های رتبه‌بندی شده در منطقه خلیج فارس در بحران جهانی کنونی را سود بسیار قابل توجه بانک‌ها در برابر ذخایر زیان وام‌ها عنوان کرده است. بانک‌های موردنظر قادر خواهند بود تا در مقابل دو برابر شوک ناشی از اپیدمی ویروس کرونا و همچنین کاهش قیمت نفت مقاومت نمایند.

در گزارش منتشر شده از سوی موسسه رتبه‌بندی Standard and Poor’s به کاهش سودآوری بانک‌ها نیز پرداخته شده است. این موسسه پیش‌بینی می‌نماید که کرونا در سه ماهه سوم سال کنترل گردد؛ ولی پیامدهای منفی بسیار گسترده‌ای همچون کاهش کیفیت سرمایه و افزایش ریسک سرمایه‌ای در تمام کشورهای جهان خواهد داشت. طبق گزارش موجود، کاهش سودآوری بانک‌ها در کشورهای عضو سازمان همکاری خلیج فارس نیز علی‌رغم اقدامات حمایتی همه‌جانبه اتفاق خواهد افتاد ولیکن ممکن است آهنگ کندتری نسبت به سایر کشورها داشته باشد.

بنابر اعلام موسسه رتبه‌بندی Standard and Poor’s، در میان کشورهای حاشیه خلیج فارس، بانک‌های کشور عربستان سعودی در برابر کاهش سودآوری و تعدیل نیروی کار در آینده، بیشترین مقاومت را خواهند داشت و در مقابل بانک‌های بحرین، عمان و امارات در زمره آسب‌پذیرترین کشورها قرار خواهند گرفت. لازم به ذکر است کشور کویت نیز بیشترین ظرفیت را برای افزایش ریسک هزینه‌ای دارد.