چکیده:

با توسعه روزافزون تجارب و کسب و کار در دنیای کنونی، نیاز به مراودات مالی گسترش زیادی یافته است که این کار موجب توسعه فعالیت های تجاری بانک ها و نیز ایجاد بانک های جدید گردیده است. از مشکلات عمده سیستم های بانکداری و مالی مدیریت ریسک اعتباری می باشد. زیرا که منابع پولی زیادی در این موسسات در قالب اعتبار به متقاضیان تسهیلات ارایه می گردد و برگشت این منابع به راز تداوم حیات و توسعه موسسات ضرورتی انکارناپذیر دارد. بنابراین بررسی اعتبار متقاضیان جهت بازپرداخت تسهیلات، فرایندی مهم بوده و روش های مختلفی برای اینکار ارایه گردیده است که در این مقاله از تکنیک داده کاوی، برای تشخیص ریسک اعتباری مورد استفاده قرار می گیرد.

صنعت بانکداری در جهان درحال تغییرات مداوم و توسعه می‌باشد و با گسترش بانکداری الکترونیکی ثبت اطلاعات تراکنشی راحت‌تر شده است و حجم داد‌ه‌ها به طور قابل ملاحضه‌ای درحال رشد می‌باشد. با تحلیل اطلاعات، بانک‌های اطلاعاتی بانک‌ها می‌توان در تشخیص بهتر مشتریان و تخصص بهینه منابع به مشتریان سودآور، بهره‌وری بانک‌ها را افزایش داد.

در حال حاضر به دلیل حجم بالای تسهیلات بانکی، ریسک بازپرداخت آنها یک چالش بزرگ برای بانکها می‌باشد. در واقع ریسک در ذات فعالیت‌های بانکی نهفته است و عملا حذف ریسک از عملیات بانکداری غیرممکن به نظر می‌رسد. از این رو تنها راه‌حل، مدیریت آن می‌باشد.

واژگان کلیدی:

مدیریت ریسک ، تسهیلات اعتباری، داده کاوی، سیستم بانکی

نویسندگان:

علی جماعت، فرید عسگری

این مقاله را میتوانید در لینک زیر مشاهده نمایید:

http://ensani.ir/file/download/article/20120426153934-5031-22.pdf