چشمانداز اقتصادی جهان – گزارش موسسه فیچ

موسسه رتبهبندی فیچ، یکی از سه موسسه دارای اعتبار درجهان که در زمینه اعتبارسنجی فعالیت میکند، اخیراً بهروزترین گزارش خود را با عنوان «چشمانداز اقتصادی جهان» منتشر کرده است. طبق این گزارش، اقتصاد جهان از دیدگاه کارشناسان موسسه رتبهبندی اعتباری فیچ با کاهشی 4.4 درصدی در سال 2020 روبرو خواهد بود. البته لازم به ذکر است که در این گزارش نسبت به پیشبینی ماه ژوئن، نرخ رشد کمتر پیشبینی شده است که نشان از بهبود روند اقتصاد جهان در روزهای باقیمانده از سال 2020 دارد.
طبق نظر برایان کولتون که یکی از اقتصاددانان ارشد تحت مدیریت موسسه رتبهبندی اعتباری فیچ است، با اینکه میزان تولید ناخالص داخلی کشور چین و نیز خردهفروشی در کشورهای فرانسه، ایالت متحده و بریتانیا به قبل از شیوع کرونا برگشته اما این روند مثبت شکبرانگیز میباشد به این دلیل که همچنان در اروپا بیکاری موج میزند، فاصلهگذاری اجتماعی هزینههایی را به بخش خصوصی تحمیل کرده و همچنین هزینههای سرمایهگذاری شرکتها درحال کاهش است.
براساس پیشبینی حاضر، انتظار میرود که در سال جاری اقتصاد ایالت متحده 4.6 درصد افت داشته باشد در صورتی که پیشتر 5.6 درصد رکود اقتصادی برآرود گردیده بود. همچنین برای اقتصاد چین نیز پیشتر رشد 1.2 درصدی تعیین شده بود اما در ادامه سال 2020، اقتصاد چین فراتر از انتظار اولیه خواهد بود و پیشبینی میشود روند مثبت و 2.7 درصدی داشته باشد. البته قابل توجه است که این روند مثبت به دلیل روند نزولی تولید ناخالص داخلی تعدیل میشود. تولید ناخالص داخلی امسال در جاهای مختلف دنیا با فراز و نشیب زیادی همراه بوده است. تولید ناخالص داخلی در اکثر نقاط دنیا روندی کاهش داشته است؛ به عنوان مثال بریتانیا 11.5 درصد، منطقه یورو 9 درصد و نیز بازار چین و مابقی بازارهای نوظهور 5.7 درصد رشد منفی را تجربه کردند.
به طور کلی نسبت به سال گذسته تولید ناخالص داخلی جهان 8.9 درصد افت داشته است و این درحالی است که اکنون بسیاری از کشورها نظارهگر کاهش تولید تا یک پنجم یا بیشتر در حجم خود هستند. این مورد را نباید نادیده گرفت که رکود بیسابقه ناشی از پاندمی ویروس کرونا بسیار کوتاه بوده و با اینکه در ماههای آوریل و مارس فعالیتهای اقتصادی با افول روبهرو شده اما پس از ماه مه اقتصاد، در رشدی با شتاب بالا قرار میگیرد.
در گزارش «چشمانداز اقتصادی جهان»، بررسی شاخصهای اقتصادی نشاندهنده رشد متوالی در تولید ناخالص داخلی کشورها در فصل سوم است. به اعتقاد کارشناس ارشد فیچ، انتظار میرود که در ماههای اخیر تعدیل شتاب رشد اقتصادی صورت گیرد به این دلیل که شرکتها در بخش سرمایه گذاری هزینهها را کاهش داده و با جابهجایی در بازار کار مشتریان هزینههایی را متحمل میشوند و نیز تقویت از بازگشایی فرشگاهها و خردهفروشیها در حال ناپدید شدن است.
سامانه مرآت یکی از جامع ترین مراکز ارائه دهنده خدمات رتبه بندی اعتباری در کشور، به همراه اخبار و مقالات جدید و مهم ایران و جهان در حوزه رتبه بندی اعتباری