نشریه نیلسون ریپورت به عنوان نشریه تخصصی و بین‌المللی در حوزه پرداخت الکترونیک، در جدیدترین گزارش خود به رتبه‌بندی شرکت‌های پرداخت الکترونیک در جهان پرداخته است. در این گزارش 150 شرکت فعال در حوزه پرداخت الکترونیک از 45 کشور مختلف، از لحاظ نحوه عملکرد، حجم معاملات صورت‌پذیرفته، حجم اعتبارات و بدهی‌های پرداخت شده براساس آمار و اطلاعات ثبت شده در سال 2019 مورد مقایسه قرار گرفته و رتبه‌بندی شده‌اند.

لازم به ذکر است این رتبه‌بندی برای تمام شرکت‌های بین‌المللی و کشوری (محلی) صورت گرفته است و تنها مختص به حوزه بین‌الملل نمی‌باشد.

تراکم شرکت‌های پرداخت الکترونیک در کشورها

در میان کشورهای مختلف جهان، امریکا با داشتن 32 شرکت فعال در این حوزه پیشگام است. بعد از امریکا کشور ترکیه با داشتن 10 شرکت فعال، در جایگاه دوم از نظر تعداد شرکت‌های پرداخت الکترونیک قرار دارد. ایران نیز در کنار کشورهایی همچون فرانسه و روسیه، 7 شرکت فعال در این رتبه‌بندی دارد. کشورهای برزیل و ژاپن هر کدام 5 شرکت پرداخت الکترونیک و کشورهایی نظیر ایتالیا، عربستان سعودی و کره‌جنوبی هریک دارای 4 شرکت فعال در این رتبه‌بندی هستند.

حجم معاملات پردازش شده در شرکت‌های پرداخت الکترونیک

گزارش نیلسون ریپورت نشان می‌دهد حجم کل معاملات پردازش شده توسط شرکت‌های پرداخت الکترونیک، در سال 2019 معادل 342.19 میلیارد عدد بوده است که توسط 150 شرکت برتر این رتبه‌بندی انجام شده است. حجم معاملات در سال 2019 نسبت به سال 2018 حدود 14.1 درصد رشد داشته است. حجم معاملات در سال 2018 برابر با 299.82 میلیارد بوده است.

شایان ذکر است تنها حدود 58 شرکت حاضر در این رتبه‌بندی توانسته‌اند بیش از یک میلیارد معامله را در کل جهان به ثبت برسانند.

جایگاه شرکت‌های ایرانی در رتبه‌بندی

در رتبه‌بندی نشریه نیلسون ریپورت، نام هفت شرکت ایرانی در میان 150 شرکت برتر جهان به چشم می‌خورد. هفت شرکت موردنظر عبارتند از به‌پرداخت ملت، پرداخت الکترونیک سامان (سپ)، تجارت الکترونیک پارسیان (تاپ)، آسان پرداخت پرشین (آپ)، کارت اعتباری ایران کیش، پرداخت الکترونیک سداد و پرداخت الکترونیک پاسارگاد.

در گزارش حاضر، شرکت به‌پرداخت ملت با صعود 2 پله‌ای در جایگاه سیزدهم قرار گرفته است. پس از آن شرکت پرداخت الکترونیک سامان است که با رشد 3 پله‌ای توانسته است جایگاه شانزدهم را از آن خود کند. شرکت تجارت الکترونیک پارسیان نیز نسبت به سال 2018، رشد چشمگیری داشته و با 5 پله صعود رتبه بیست و دوم را در میان شرکت‌های جهان دارد. اما شرکت‌های آسان پرداخت پرشین، پرداخت الکترونیک سداد و پرداخت الکترونیک پاسارگاد روند نزولی داشته‌اند و رتبه هریک نسبت به سال 2018 به ترتیب معادل 1، 3 و 6 پله نزول داشته است. در رتبه‌بندی سال 2019، جایگاه‌های شرکت‌های آسان پرداخت پرشین، پرداخت الکترونیک سداد و پرداخت الکترونیک پاسارگاد به ترتیب 23، 51 و 64 می‌باشد.

لازم به ذکر است شرکت کارت اعتباری ایران کیش نسبت به سال 2018 تغییر محسوسی نداشته است و در جایگاه 33 قرار گرفته است.

سامانه مرآت یکی از جامع ترین مراکز ارائه دهنده خدمات رتبه بندی اعتباری در کشور، به همراه اخبار و مقالات جدید و مهم ایران و جهان در حوزه رتبه بندی اعتباری