تاریخچه تأسیس بانک سامان به سال 1378 بازمی‌گردد. در این سال، نخستین موسسه مالی و اعتباری دارای مجوز بانک مرکزی ایران با نام “سامان اقتصاد” فعالیت خود را آغاز کرد. سپس در سال 1381، سامان اقتصاد توانست مجوزهای لازم درخصوص انجام فعالیت‌ها و ارائه خدمات بانکی را از بانک مرکزی دریافت نماید و بدین ترتیب در قالب یک بانک خصوصی آغاز به کار نماید. از جمله مهم‌ترین اهداف و سایست‌های مدیریتی بانک سامان می‌توان به مشتری‌مداری، ارج نهادن به سرمایه‌های انسانی و شفافیت اشاره نمود. در این بخش سعی بر آن است تا به معرفی خدمات بانک سامان در حوزه تسهیلات و انواع وام‌های اعطایی به ویژه وام‌های قرض‌الحسنه و کارت‌های اعتباری به مشتریان پرداخته شود.

قرض‌الحسنه ازدواج

وام ازدواج زیر نظر مستقیم بانک مرکزی و به عاملیت بانک‌های کشور به متقاضیان اعطا می‌شود. از این رو کلیه مفاد و قوانین این نوع وام مطابق با مصوبات بانک مرکزی است.

شرایط و مقررات دریافت وام:

– متقاضیانی که به تازگی ازدواج کرده و دارای عقدنامه رسمی از مراکز رسمی ثبت اسناد کشور هستند، می‌توانند برای دریافت وام قرض‌الحسنه ازدواج اقدام کنند.

– متقاضیان باید به صورت جداگانه و در سامانه قرض‌الحسنه ازدواج ثبت نام نمایند.

– هر یک از زوجین می‌توانند حداکثر تا 50 میلیون تومان وام دریافت کنند.

– نرخ سود این تسهیلات مانند سایر انواع وام قرض‌الحسنه 4 درصد بوده و حداکثر مدت زمان بازپرداخت نیز 7 سال می‌باشد.

– ارائه چک، سفته و معرفی یک ضامن برای هر یک از زوجین الزامی است.

– پیش از دریافت وام، افراد اعتبارسنجی شده و توان بازپرداخت آنها مشخص می‌شود. در صورتی که فرد دارای رفتار اعتباری مناسب و فاقد هرگونه چک برگشتی و یا جرایم مالی دیگر باشد، می‌تواند تسهیلات دریافت کند. این شروط برای تأیید و پذیرش ضامن یا ضامنین نیز حائز اهمیت بوده و باید رعایت شود.

وام مددجویان سازمان بهزیستی و کمیته امداد

بانک سامان با همکاری سازمان بهزیستی اقدام به اعطای وام قرض‌الحسنه به برخی مددجویان و کارفرمایان کرده است که در ادامه جزئیات آن شرح داده شده است.

شرایط و مقررات دریافت تسهیلات:

– هم مددجویان و هم کارفرمایان مورد تأیید و معرفی سازمان بهزیستی و کمیته امداد می‌توانند از وام قرض‌الحسنه بانک سامان استفاده کنند.

– زمانی مددجویان می‌توانند از وام بهره‌مند گردند که طرح خوداشتغالی موردنظر آنها توسط سازمان بهزیستی و کمیته امداد تأیید شود.

– کارفرمایان نیز در صورتی توانایی اخذ وام را خواهند داشت که در طرح اشتغالزایی خود بتوانند حداقل برای 40 مددجو شغل ایجاد کنند و به تأیید سازمان بهزیستی و کمیته امداد برسانند.

– حداکثر مبلغ تسهیلات برای هر نفر از مددجویان 50 میلیون تومان و برای کارفرمایان معادل 2 میلیارد تومان است.

– نرخ سود تسهیلات 4 درصد بوده و حداکثر مدت زمان بازپرداخت نیز 7 سال و به صورت اقساطی و ماهانه است. متقاضیانی که از سوی کمیته امداد معرفی می‌شوند می‌توانند از دوره تنفس یک ساله در بازپرداخت تسهیلات خود استفاده کنند.

– مددجویان برای دریافت وام باید علاوه بر ارائه یک فقره چک و سفته به بانک، یک فرد را نیز به عنوان ضامن به بانک معرفی نمایند.

– کارفرمایان نیز برای ضمانت وام خود باید سپرده، گواهی سپرده، اوراق مشارکت دولتی و اوراق مشارکت بانک مرکزی و … یا وثیقه ملکی برای دریافت تسهیلات به‌عنوان وثیقه ارائه کنند.

– پیش از دریافت وام، افراد اعتبارسنجی شده و توان بازپرداخت آنها مشخص می‌شود. در صورتی که فرد دارای رفتار اعتباری مناسب و فاقد هرگونه چک برگشتی و یا جرایم مالی دیگر باشد، می‌تواند تسهیلات دریافت کند.

کارت اعتباری عام

بانک سامان به منظور ایجاد سهولت و تأمین نقدینگی در خرید کالا و تجهیزات، اقدام به صدور کارت اعتباری عام کرده است که جزئیات آن در ادامه ذکر می‌شود.

شرایط و مقررات دریافت تسهیلات:

– اشخاص حقیقی که 18 سال تمام بوده و سپرده سرمایه‌گذاری، گواهی سپرده و یا صندوق سرمایه‌گذاری دارند می‌توانند درخواست دریافت کارت اعتباری به بانک دهند. همچنین این اشخاص می‌توانند افرادی را برای دریافت کارت اعتباری به بانک معرفی نمایند.

– افراد واجد شرایط نباید کارت اعتباری سایر بانک‌های کشور را داشته باشند.

– نتیجه اعتبارسنجی افراد باید قابل قبول بوده و فاقد هرگونه چک برگشتی و یا جرایم مالی دیگر باشند.

– اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها می‌توانند با ارائه چک و گواهی کسر از حقوق از کارت اعتباری بانک سامان بهره‌مند شوند.

– حداکثر میزان اعتبار موجود در کارت‌های اعتباری، 50 میلیون تومان خواهد بود.

– در صورت استفاده از کارت اعتباری، امکان بازپرداخت به هر دو صورت یکجا و ماهانه یا اقساطی وجود دارد. در صورت بازپرداخت ماهانه، حداکثر مدت آن 3 سال است.

– دارندگان کارت اعتباری می‌توانند پس از هر بار خرید کردن، بدهی خود را تسویه و مجدد در خریدهای بعدی اعتبار کامل دریافت نمایند.

– تمام کارت‌های اعتباری بانک سامانه دارای اعتبار یک ساله هستند.

کارت اعتباری کارساز

کارت اعتباری کارساز نوع دیگری از تسهیلات بانک سامان است که ساز و کار آن متفاوت از کارت‌های اعتباری معمول است. در ادامه شرح مفصل این نوع وام بیان می‌شود.

شرایط و مقررات دریافت تسهیلات:

– کارت اعتباری کارساز بیشتر برای کارمندانی است که حقوق آنها از طریق حساب سپرده بانک سامان پرداخت می‌شود. در واقع اگر کارفرمایی در پی این باشد که به کارمندان خود به موقع مساعده پرداخت نماید و مشکلات مادی آنان را حل کند، می‌تواند از کارت اعتباری کارساز بانک سامان استفاده نماید.

– شرکت‌های حقوقی‌ایی که در اداره شرکت‌ها به صورت قانونی ثبت شده و دارای شماره ثبت و شناسه ملی باشند می‌توانند از این مزیت بانک سامان بهره‌مند شوند.

– شرکت‌ها باید سابقه پرداخت حقوق به کارمندان خود را به مدت 2 سال داشته باشند و حداقل دارای 10 کارمند باشند.

– کارمندان می‌توانند هر ماه به میزان 50 درصد از حقوق خود را از بانک به عنوان تسهیلات دریافت کنند و به محض واریز حقوق، با بانک تسویه نمایند. با استفاده از تسهیلات کارسازی، کارمندان می‌توانند به سرعت و بدون مراجعه به بانک از تسهیلات استفاده کنند.

– تسهیلات کارساز تنها از طریق افتتاح سپرده امکان‌پذیر نیست، بلکه باید شرکت و یا کارفرمای موردنظر قراردادی را با بانک سامان منعقد کند. در این قرارداد باید مواردی همچون میزان حقوق کارمندان، زمان قطع همکاری، علت قطع همکاری و … ذکر شود.

– کارمندان در صورتی که فاقد هرگونه تسهیلات معوق و یا چک برگشتی باشند، می‌توانند از تسهیلات کارساز استفاده نمایند.

– برای دریافت تسهیلات، علاوه بر معرفی شرکت، متقاضیان یا همان کارمندان ارگان‌ها باید یک فقره چک یا سفته نیز به بانک سامان تحویل نمایند.